Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В Каварна определиха местата за поставяне на агитационни материали за изборите

Заповед, с която се определят местата за поставяне на агитационни материали на регистрираните партии и коалиции за участие в изборите за Народно събрание на 4 април, издаде кметът на Каварна Елена Балтаджиева, съобщават от местната администрация. Според нея те могат да се поставят на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управител на обекта, или на табла за афиши.

Забранява се поставянето на агитационни материали във всички сгради на общинска администрация, както следва:

  • - ул. „Добротица” № 26
  • - ул. „Добротица” № 27
  • - ул. ”Хаджи Димитър” № 46, административна сграда
  • - сгради на кметства и кметски наместничества

Забранява се провеждането на предизборна агитация в общинските учреждения и институции.

В заповедта се посочва, че по решение на Районната избирателна комисия агитационните материали, поставени на неразрешени места, ще се премахват или изземват от кмета на Общината или кметство или кметски наместник при необходимост и със съдействието на органите на Районното управление на МВР в Каварна. В изборния ден премахването и изземването на такива материали ще става от секционните избирателни комисии ако те са в непосредствена близост до изборните помещения по-малко от 50 м.

Партиите и коалициите, участвали в изборите за Народно събрание на 4 април, в-7 дневен срок след изборния ден (14 април) трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали.

c