Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Обществена поръчка за обзавеждане на приюта в Добрич обяви Общината

Обществена поръчка, част от която предвижда доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане на приюта за бездомни лица и семейства в Добрич, обяви Общината. Припомняме, че приютът се изгражда по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.

Предвижда се да бъдат доставени 43 вида артикули. Сред тях са триместен диван, фотьойл, холна маса, телевизор с възможност за монтиране на стена, компютри, лазерен мултифункционален принтер, хладилник с камера, малка готварска печка и други. Гаранционният срок на доставените артикули следва да бъде минимум 24 месеца и започва да тече от деня на подписване на приемо-предавателен протокол за доставка и монтаж. Крайният срок за получаване на офертите е 24 март.

Както Про Нюз Добрич вече писа приютът ще бъде с капацитет 15 места и ще предоставя възможност за подслон, храна, здравни грижи, хигиена и социално консултиране на бездомни хора. С всеки настанен в приюта потребител ще работи обучен персонал, който ще подхожда индивидуално, съобразно конкретните му потребности.

Планира се приютът да заработи в края на тази година. Проектът обезпечава дейностите до април 2023 година, но след това общината ще кандидатства новата услуга да стане делегирана от държавата дейност.

c