Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

На фона на Ковид ситуацията, в курорта Албена отчитат добри ранни записвания за почивка

„На фона на цялата ситуация с пандемията бих казала, че ранните ни записвания вървят добре. Естествено, зависи за кои от хотелите става въпрос. Има хотели с много добри ранни записвания, респективно има хотели, където са малко по-слаби“, коментира за Про Нюз Добрич Маргита Тодорова - Директор „Експлоатация, маркетинг и продажби” в курорта Албена.

Ранните записвания сега са около 35% спрямо ситуацията от края на 2019-а и в началото на 2020 година, когато още нямаше Ковид. „Отчитайки сложността на ситуацията, можем да кажем, че това е добре. Нашите цени са конкурентноспособни в отношението качество-цена, затова разчитаме на още ранни записвания с отстъпки. Истината е, че Албена представлява едно доста сигурно място, не само като лична сигурност. Трябва да се има предвид и фактът, че ние сме се разплатили с всички, които миналата година бяха направили резервации и по причина Ковид не пожелаха да проведат своята ваканция. Клиентите ни бяха обезщетени“, допълни търговският директор.

Общо 2 800 000 лева са възстановени на клиенти на комплекса, записали и след това отказали се от почивка. Това е извършено поетапно, до края на октомври м.г. Само на българския пазар са върнати 640 000 лева.

До 28 февруари комплекс Албена предлагаше 20% отстъпка за ранна резервация на лятна ваканция. От 1-ви до 31-ви март се предлагат 10% отстъпка в по-голямата част от хотелите в курорта – тези, с брандовете Beach & Fun,  Beach & Grеen и Аquaclub. 15% по-малко от цената е ранната резервация в хотелите Smart & Easy.

Условията за резервация с отстъпка са минимален престой 5 нощувки; 20% от стойността на резервацията се предплащат като депозит в срок до 30 дни след потвърждаване на резервацията; остатъкът от 80% от стойността на резервацията се плащат най-късно в деня на пристигане и преди настаняване на рецепция. Отстъпката за ранни записвания се комбинира с Priority Club Card.

„Миналата година по това време имаше сериозен оптимизъм у нас, тъй като имахме доста добри ранни записвания спрямо 2019. След това обаче, на 13 март 2020 година оптимизмът и очакванията ни бяха попарени. Така че сега мога да кажа, че сме умерени оптимисти“, заяви Тодорова. 

c