Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Сред местните приоритети на ПП „Възраждане“ е нова железопътна линия Варна-Добрич-Силистра

Група членове от партия „Възраждане“ от Добрич ще пътува за връх Шипка с организиран транспорт

Около 10 членове на ПП „Възраждане“ от Добрич ще пътуват утре за връх Шипка, за да почетат паметта на загиналите за свободата на България. Това съобщиха от политическата формация. От Варна за паметния връх е организиран транспорт с автобуси, заплатен от членовете на партията. Партийци ще вземат със себе си и децата си, учейки ги по този начин на родолюбие.

Припомняме, че Община Габрово отмени създадената организация по провеждане на църковно - военен ритуал на връх Шипка, заради повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната. В същото време държавният глава Румен Радев обяви, че на 3 март ще бъде на Шипка.

ПП „Възраждане“ представи в Добрич листата си с кандидати за народни представители. Водач на листата е Юлиян Губатов - член на Контролния орган на партията. Той е икономист-счетоводител от Варна.

Втора в листата е Константина Спасова от Добрич, която работи в международна компания в сферата на туризма. Следват Йонка Маринова – секретар на ПП „Възраждане“ в община Добричка, Марин Попов – електроинженер от Балчик, Петър Петров от Добрич – занимава се със строителство, Иван Георгиев от Добрич – историк, има собствен бизнес, и Веселин Димитров – земеделски производител от Балчик.

Средната възраст на включените в кандидат-депутатската листа е 35 години.

Здравеопазване, образование, национална сигурност, демографски проблеми, преодоляване на икономическата криза, по-добра бизнес среда – това са основните приоритети, по които партията ще работи.

Сред по-конкретните задачи пред формацията са премахване на търговския статус на държавните болници и създаване на държавни аптеки, които да регулират цените на лекарствата. ПП „Възраждане“ иска още НЗОК да спре финансирането на частните болници и възобновяване дейността на медицинските колежи. В сферата на националната сигурност се предлага връщането на наборната военна служба за срок от 9 месеца и държавна подкрепа за производителите на военна продукция.

ПП „Възраждане“ иска премахване на делегираните бюджети в училищата, мандатност на директорите и реформа в съдържанието на учебниците.

Партията ще работи и за развитие на железопътния транспорт в Североизточна България, както и за откриването на нова ж.п. линия Варна-Добрич-Силистра.

В предизборната кампания политическата формация залага предимно на срещи с гражданите по места. От ПП „Възраждане“ припомниха, че на миналите парламентарни избори през 2017 година в област Добрич партията спечели 1,4% от гласовете. Област за прикачени файлове

c