Водещи новини - дясно Култура Образование Общество

Първи еко проект за 2021 г. реализира Училището по изкуства в Добрич

„Зона за отдих и игри на открито“ е одобреният от Министерството на околната среда проект, който ще бъде реализиран през настоящата година в СУ „Св. Климент Охридски“, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

От там припомнят, че СУ „Св. Климент Охридски“ за трети път печели проект от национална програма на МОСВ и ПУДООС. Проект „Зона за отдих и игри на открито“ е естествено продължение на Проект „Класна стая на открито“, който училището реализира по същото направление преди две години.

С предстоящите дейности ще бъде завършена цялостната визия на част от училищния двор, вкл. закупуване комбиниран фитнес уред, обособяване изложба „Алея на здравето“, проектиране и изпълнение на Street art пространство, терен за спортни игри и състезания, обособени зелени пространства за отдих и интелектуални игри.

В реализацията на някои от дейностите ще се включи и училищната общност – ученици, учители и училищно настоятелство.

Конкурсът на МОСВ и ПУДООС бе обявен в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2020-2021“. Общата тема на тазгодишните проекти бе „Обичам природата – и аз участвам“. В кампанията се включиха общини, кметства, детски градини и ЦПЛР/ОДК и училища от цялата страна като в секция „Училища“, са одобрени 248 от общо подадените 432 проекта. Стойността на всеки проект е до 5000 лева, а срокът за реализиране е месец октомври 2021 г.

снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *