Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Отдават свободни тротоарни площи по алея „Двореца” в Балчик

Процедура за отдаване на свободни тротоарни площи, общинска собственост, по алея "Двореца" обяви Община Балчик. На площите ще се извършва търговска дейност – продажба на сувенири, бижутерия, сладолед, ядки, цветя, печатни изделия, пакетирани подправки, може да има количка за бързо хранене е бюро за обмяна на валута.

Тротоарната такса е в размер на  915,00 лв. /1 098,00 лв. с вкл. ДДС / за 3 квадратни метра. Периодът за отдаване на площите е от 01.04.2021 г. - 30.09.2021 г.

Всеки кандидат има право да участва само за един обект. Той трябва да спазва предмета на дейност на отдадената му тротоарна площ, съгласно одобрената схема. С предимство се  класират търговци с адресна регистрация на територията на община Балчик, инвалиди и социално слаби.     

Срокът за приемане на предложения за участие е до 15.30 часа на 12 март в Онформационния център на Общинска администрация-Балчик, адрес пл. "21 ІХ" № 6.

В седем дневен срок след крайната дата на приемане на предложенията за участие комисия разглежда постъпилите заявления и изготвя списък на одобрените кандидати. Списъкът се представя за съгласуване на кмета на Балчик, след което се поставя на видно място на информационното табло в Общината и се публикува в интернет страницата й- www.balchik.bg. Одобрените кандидати трябва да заплатят дължимите суми в срок до 16 април на касата на Община Балчик. Тротоарните площи /места, съгласно одобрена схема/, за които не е заплатена такса в срок, ще бъдат предоставени на други кандидати.

На всички одобрени и заплатили в срок ще бъдат изготвени разрешителни за извършване на търговска дейност.

c