Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Заведения в Добрич отвориха врати, посрещат доволни клиенти, някои вече са заети с резервации до 8 март

Хората са щастливи, усмихнати. Имаме редовни клиенти, които не бяхме виждали откакто ни затвориха. Това сподели за Про Нюз Добрич шеф Димитър Димитров – собственик на ресторант „Walnuts Life&Food” в Добрич, който днес отвори врати. И ние сме щастливи, допълни той.

Разказа, че днес на обяд първите клиенти са се възползвали от вкусните ястия, което ресторантът предлага. А за довечера всички места са заети. Резервации има и за петък и събота. След като станало ясно, че заведенията отварят на 1 март, на следващия ден вече са били резервирани всички места за 8 март в „Walnuts Life&Food”.

Благодарим на държавата за последните месеци, в които ни помогна, каза собственикът на ресторанта. Заведението се е възползвало от схемата 60 на 40. Ние сме почтени и си плащаме осигуровките на пълния размер и това ни идва добре, каза шеф Димитров. Били са одобрени и за 20-те процента за оборотни средства. „Те ни помогнаха много и смея да твърдя, че с тези пари успяхме да си запазим персонала”, посочи браншовикът.

Днес врати отвори и „Бакарди клуб„ в Добрич. Работим и имаме доста голяма посещаемост, явно клиентите са зажаднели за заведенията, каза управителят Александра Арнаудова. По думите й като цяло са доволни, че „Бакарди” работи и не се притесняват да го посещават.

Арнаудова сподели, че се спазва пълна дезинфекция, работи се с предпазни маски, има поставени дезинфектанти, масите са на нужното разстояние, капацитетът е 50 процента.

Със сигурност ще ни се отрази изискването да работим до 23 часа, тъй като нашите клиенти са свикнали да ни посещават до по-късен час, каза управителят. Тя допълни, че в момента няма как в „Бакарди клуб” да се провеждат мероприятия, да има ди джей. Очакват да дойде и 1 април, когато ще отворят и нощните заведения.

От днес отвориха и обектите на Висше училище по мениджмънт – ресторант „Албена” и бистро „Е-клуб”. Работим, спазвайки всички мерки – на 50 процента от капацитета, с работно време до 23 часа, имаме дезинфектанти на всякъде, нашите служители са с предпазни маски, каза Галин Ненов – мениджър на ресторанти на ВУМ. Той разказа, че за „Албена” са обявени празнични куверти от по-рано за предстоящия 8 март за 5, 6, 7 и 8 март. Ще има жива музика, за настроенито на клиентите ще се погрижи бендът на Миглена Николова и Петър Ангелов.

„Надяваме се да започнем малко по малко да възстановяваме част от това, което сме градили. И да започнем да работим независимо от ситуацията”, каза Ненов. Посочи, че са успели да съхранят работещите в заведенията, тъй като са предлагали храна за дома, за офиса. По думите му служителите са най-ценното за една фирма.

„Една голяма част от клиентите са радостни, че могат да посетят заведенията. Друга част са леко притеснени, но като видят, че спазваме всички мерки, са доста-по спокойни”, сподели мениджърът. Той допълни, че в края на април ще бъде отворен и ресторант „Летен театър”.

За почитателите на пицата и ред други вкусни ястия от днес работи и пицария „Уно”. Отворихме заведението както е по наредба – на 50 процента заетост, персоналът е с маски, мери се температурата, спазват се хигиенните изисквания, каза за Про Нюз Добрич управителят Любов Заричанска. По думите й в първия ден има лек интерес, не е както преди затварянето на заведенията, но се надява, че по-нататък клиентите им ще се увеличат.

По думите на Заричанска лека по лека вървят и резервациите – за тази и за утре вечер, има такива и за 8 март. Управителят сподели, че докато заведенията не работеха почти целият персонал на пицария „Уно” е бил запазен.

С пълни сили ще отворим утре вечер, съобщи наемателят на ресторант „Мечока Бен” Стефан Станев. По думите му вече има резервации и за 3 март, и за 8 март. Той предполага, че около 50 процента от клиентите ще се завърнат в заведенията, но със сигурност ще има и такива, които са уплашени.

Станев сподели, че всички негови служители са били така освободени, че да могат да получават компенсация – или от борсата, или по програмата „Запази ме”. Сега поетапно започват да се връщат на работа. В „Мечока Бен” е направена организация така, че да работи с 50 процента от капацитета си. Ние имаме голяма зала и успяхме сравнително лесно да го направим, каза наемателят.

c