Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Усмихната Баба Марта закичва с мартеници за здраве в Ген. Тошево

Рано сутринта, в първия мартенски ден, Баба Марта посрещна всички служители на Общинска администрация Генерал Тошево на входа на институцията с много усмивки и ведро настроение. Пръв, с ръчно изработена мартеница, беше закичен кметът Валентин Димитров.

Закичвайки с традиционната червено-бяла мартеница, Баба Марта пожела здраве, мир, любов и усмивки на всички граждани  със заръка да сме истински българи.

За поредна година, инициатори на чудесния ритуал са членовете на добруджанското НЧ „Светлина – 1941“ в Ген. Тошево.

В навечерието на 1 март ЦПЛР - Център за работа с деца – Генерал Тошево също изненадаха всички, като поставиха атрактивни пана  на Пижо и Пенда  на входа на Общинска администрация, където минувачите  могат да си направят снимки.  

За 1 март - Ден на самодееца, кметът на Община Ген. Тошево отправи поздрав:

   Уважаеми самодейци,

   От името на Общинска администрация Генерал Тошево и от свое име Ви поздравявам по повод 1-ви март – Ден на любителското художествено творчество.

   В основата на националната идентичност лежи народната култура, затова е толкова важно да има хора като Вас, които я обогатяват, пазят и развиват, при това с най-чисти подбуди.

   С любов и огромно желание Вие самодейците се отдавате на творческа дейност, с която обличате в цветове еднообразното ни ежедневие, напълно безвъзмездно. Вие сте съхранители на нашата култура, съхранители на българщината, обединени от любов към творчеството и красотата към българския фолклор и изкуството, вдъхвате нов живот на забравените традиции, поддържате старите такива и ги популяризирате, с което давате своя дан за българщината.

   Искам да Ви пожелая здраве и нестихващ ентусиазъм, за да продължават да се пазят и предават на бъдещите поколения мъдростта и ценностите, дълбоко вкоренени в същността на изкуството и културата като цяло!

Честит празник!

Валентин Димитров

Кмет на община Генерал Тошево

c