Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

По три нови проекта работи СУ „Стефан Караджа“ в Каварна

Проект на СУ „Стефан Караджа“ в Каварна по националната кампания „За чиста околна среда“ „Обичам природата-и аз участвам” е одобрен за финансиране с 5000 лв. Това съобщи за Про Нюз Добрич директорът Емил Андонов. Целта на проекта е подобряване на архитектурната среда на училищния двор и създаване на една по-добра жизнена среда. Чрез него ще се създаде красива и оригинална градина – място за отдих на учениците. Тя ще служи и като кът за уроци сред природата. По този начин ще се подпомогнат учениците в осъществяването на здравословен начин на живот като организирана част от занятията им по околен свят, човекът и природата, предприемачество и др., както и за усъвършенстване на естетическия усет за красивото и практичното в една училищна среда.

Другият проект, по който училището работи, е по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“. По нея са закупени книги на стойност 1491.96 лв., създаден е кът за четене на стойност 2480 лв. Освен това са заделени 1250 лв. за изнесени уроци в библиотеки в Добрич и Варна

По оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в училището се изгражда ресурсен кабинет, където да се полагат необходимите грижи за учениците със СОП и тези, които са в риск. В училището да има педагогическии специалисти, които отговарят на техните нужди, обучението им и прибщаването да бъде по-лесно и достъпно за тях.

Стойността на проекта е 9491.76лв. Заложени са таблети за учениците, много игри и материали, необходими за тяхното обучение и, разбира се, оборудване на изцяло нов кабинет.

В училището за първи път през учебната 2021/2022 г. ще се реализира нов профил - ”Предприемачески”. Разчита се той да допринесе за това скоро в СУ „Стефан Караджа“ да се реализира СТЕМ проект.

c