Общество

Нов срок за изтичащите БГ шофьорски книжки

Свидетелство за управление на моторно превозно средство, с изтекъл срок на валидност или предстоящо изтичане – в периода от 1 септември 2020 г. до 30 юни 2021 г., ще бъде валидно още 10 месеца след изтичане на редовно вписаната дата на валидност. Това съобщи на брифинг днес Дамян Владинов – гл. инспектор от отдел “Пътна полиция” към Националната полиция.

Причината за удължаването е – прилагане на европейски регламент, указващ въвеждане на специални и временни мерки във връзка с продължаващата ковид-пандемия.

Нов срок на валидност ще има и за шофьорските книжки, чийто срок вече е бил удължен през миналата година, и е изтекъл или ще изтече в периода (1 септември 2020 г. – 30 юни 2021 г.). За тези СУМПС срокът се удължава с още месеца, но не по-късно от 1 юли 2021 г.

Спецакция до 3 март срещу дрогирани и пияни зад волана

По време на днешния брифинг стана ясно още, че продължаваспециализираната операцията за проверка на шофьорите, чийто акцент са водачи, седнали зад волана под въздействие на алкохол и/или наркотични вещества.СПО продължава до 3 март.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *