Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ексшефът на МБАЛ Каварна д-р Десислав Тасков се оттегля от листата за депутати

Кандидатът за народен представител от листата на  "БСП за България" във Варна д-р Десислав Тасков си оттегля кандидатурата за участие в парламентарните избори за 45-то Народно събрание. Това той направи с декларация до ръководството на БСП, съобщават от централата на партията.

Пълният текст на декларацията гласи:

Името ми беше замесено в телевизионен репортаж и обвързано с обвинения в злоупотреби в качеството ми на директор на общинската болница в град Каварна. Не е това мястото, на което да предоставя своята гледна точка. Единственото, в което искам да ви уверя е, че ще търся правата си по съдебен ред, защото аз знам истината и знам, че не съм извършил нищо, което да ощетява болницата и да облагодетелства мен или който и да е човек около мен. Всичко, което съм правил е било в интерес на лечебното заведение и смея да твърдя, че аз бях човекът, допринесъл за това болницата да не бъде затворена, когато беше оставена без избор заради неуместните решения на властите.

Злоупотреби на бивш шеф на МБАЛ Каварна и депутат са предадени на прокуратурата

Считам обаче, че в тази ситуация единственото правилно решение е да се оттегля като кандидат за народен представител от листата на БСП Варна за парламентарните избори за 45-то Народно събрание, които ще се състоят на 4 април 2021 година. Не бих искал умишлените атаки срещу мен да навредят нито на партията, нито на вас - хората от БСП Варна, които неуморно се трудите и стремите към промяна и работите честно и прозрачно. Поднасям своите извинения, ако сте се почувствали засегнати от тази кална кампания срещу мен и ви уверявам, че ще направя всичко възможно да изчистя името си на уважаван лекар. А на всички вас пожелавам успех, защото вие можете да донесете промяната!

Благодаря ви за доверието! И до нови срещи!

С уважение,

Д-р Десислав Тасков

1 март 2021 г.

c