Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Дарение: Нови седем благородни елена вече са сред природата в горите край Тервел

ДЛС-Тервел дари седем благородни елена на местното ловно сдружение ЛРД-Тервел. В разселването участваха служители на стопанството, ловци от сдружението и ловната дружина „Мали извор“, съобщиха от ръководството на СИДП.

"За всички нас това беше знаково събитие - първото по рода си, символизиращо добро сътрудничество постигането на общата ни цел - оптимална популация от благороден елен в района." 

Разселване на този вид дивеч се извършва за четвърта поредна година в ДЛС-Тервел, припомнят от дрижеството. Целта на дози вид дейност е не само увеличаване на числеността, но и подобряване на генофонда. През предходните три години са разселени общо 40 благородни елена в ловните райони на стопанството. Тази година доставените от ДЛС-Паламара животни по решение на ръководството се разселват в районите на местните ловни дружини, като директорът на стопанството инж. Георги Ботев е решил това да се превърне в традиция.  

Разселването на дивеч вече дава своите резултати, връщайки славата на  тези територии от златна Добруджа като елитно място за лов на благороден елен.

c