Каварна Общество

Благоустрояват зони за отдих и игра в пет села в община Каварна

Пет села на територията на община Каварна спечелиха проекти в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда 2021 г.“ и обявения от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“. Дейностите се финансират от ПУДООС.

Проектите са:

  • „Благоустрояване на зона за отдих и игра в с.Видно” на стойност  9 924 лв.,
  • „Благоустрояване на зона за отдих и игра в с. Свети Никола” на стойност  9 982 лв.,
  • „Благоустрояване на зона за отдих и игра в с. Селце” на стойност 9 988 лв.,
  • „Благоустрояване на зона за отдих и игра в с.Топола” на стойност 9 993 лв.,
  • „Благоустрояване на зона за отдих и спорт в  с. Хаджи Димитър” на стойност 9 998 лв.

Основните дейности по проектите включват почистване на терените и прилежащите околности от битови и растителни отпадъци, провеждане на еко-акция за събиране на отпадъците с участието на местното население, изграждане на нови алеи с тротоарни плочки, монтаж на пейки, кошчета за отпадъци, комбинирани детски съоражения за игра, паркови беседки, направа на цветни лехи, засаждане на многогодишни цветя и храсти с полагане на доброволен труд от местното население. В с.Хаджи Димитър ще бъде изградена площадка за петанк, а в с. Свети Никола ще бъде поставено съоръжение за спорт на открито.

Сред основните цели на проектите са създаване на по-приветливо място за игра на децата чрез монтаж на обезопасени детски съоръжения, организиране на населението за почистване на зоната и естетическата му удовлетвореност от извършената със собствен труд работа – гаранция за запазване резултатите от проекта и формиране на навици за опазване на природната среда у децата и подрастващите.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *