Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Временно са спрени "зелените коридори" в област Добрич

Временно е преустановено записване и не се извършва имунизация в “зелените коридори” за граждани, поради нарушен график на доставките на ваксини в страната. Това съобщи директорът на Регионална здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова.

“Ваксинационния процес продължава, като се изпълнява Националният план. В утрешния ден – 28.02.2021 г., ще разпределим сред общопрактикуващите лекари в областта получените днес 120 флакона от ваксината “Астра-Зенека”.

Освен общопрактикуващите лекари, и специализираните имунизационни кабинети продължават работа по фази II, III и IV от Националния имунизационен план, коментира д-р Ангелова.

С ваксината на Pfizer се извършва имунизация на всички членове на секционни комисии, подадени от общините, като заявилите желание за ваксиниране се насочват към имунизационните кабинети в съответната община, уточни директорът на РЗИ-Добрич.

От ОКЩ съобщиха, че от началото на имунизационната кампания до днес в област Добрич са поставени общо 3163 дози. Само за настоящата седмица – 20-27.02.2021 г., имунизираните са 1359 жители на областта.

c