Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Хората от блок в кв. „Балик“ в Добрич от години страдат от ниско налягане на водата

Живеещите в блок 19 в квартал „Балик“ от много време насам страдат от проблем с налягането на водата. С Про Нюз Добрич се свърза Кристиян Илиев, който разказа, че налягането е много слабо, особено на високите етажи. „Това е тормоз за цял блок, водата на последните етажи не стига дори до душа и чешмите! Това е от 2 години и повече така“, ни писа Илиев.

По думите му проблемът се задълбочава все повече. Най-тежко било в пиковите часове – по обяд и след 17.00 часа. Тогава буквално водата спирала на седмия и осмия етаж. Идвала слабо посред нощ, когато на по-долните етажи вече не ползват питейната течност. Комшийка на Илиев споделила: „Срам ме е да кажа, но пълним вода в корито и така се къпем.“

Блокът се намира на едно от най-високите места в квартала. Хората си купили устройство за замерване на налягането, което показало 1 атмосфера на чешмите, а минимумът, според тях, бил 2,5. „Всички си плащаме водата редовно, лоялни клиенти сме на ВиК, но този тормоз продължава и това не е нормално за 21-ви век“, коментира Кристиян Илиев. Той твърди, че сигнали от блока са подавани многократно във ВиК. Самият той подал пореден такъв преди седмица.

От ВиК съобщиха за Про Нюз Добрич, че още днес ще изпратят техни служители да измерят налягането, да направят протокол и след това да се предприемат действия. От водното дружество твърдят, че никой от „Балик“ не се е оплаквал от слабо налягане.  

c