Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Доц. Мангъров в Добрич: Медицински проблем се използва по безумен начин

Безумните мерки водят до разруха и извеждане на обществото от релси. Това каза в Добрич доц. Атанас Мангъров, ръководител на COVID-19 отделението в Инфекциозна болница. Той е водач на листата на АБВ в София и Варна и е в града за регистрирането на листата на партията тук.

 „Вижда се, че тук става въпрос за медицински проблем, който се използва по безумен начин за всевъзможни други цели – икономически, политически, психологически и всякакви други. Т.е. това, върху което трябва да се постави ударението е, че хората трябва да се обединят, независимо от своите политически убеждения, за недопускане на това, което се нарича „нова нормалност“. Просто защото такава нормалност няма. Това е една нова ненормалност, която никой от нас не иска да се случи“, каза още доц. Мангъров.

 „Ние се обръщаме към хората, към тяхното доверие, за да върнем нормалния живот в работещата държава. И второ, за да се противопоставим на опита за налагане на медицински фашизъм, който е убийствен за традициите и атмосферата, налагани десетилетия в Европа – свободното движение на стоки и услуги“, за председателят на партията Румен Петков.

Неврологът д-р Николай Бекяров води листата на АБВ в Добрич

„Когато през октомври говорихме за „медицински фашизъм“ ни атакуваха, че сме крайни. Днес канцлерът на Германия г-жа Меркел каза две неща – първо, че няма да се ваксинира с ваксината на Астра Зенека, което е разбираемо. И второ, обяви, че до месеци ще въведат електронен имунизационен паспорт. Т.е. това е стъпката, с която ще се каже: „Ти ваксиниран ли си – не.  Не можеш да влезеш при нас, не можеш да търсиш работа, не можеш да отидеш в този хотел, в тази държава“. А това са инструменти от средата на 40-те години на миналия век. И, ако не се противопоставим на това сега, трябва да си дадем сметка, че и ние носим отговорност.

Ние трябва да започнем първо да участваме в този дебат, който се води в цяла Европа. Защото опитите за налагане на страх, за налагане на мълчание по този въпрос, в България е доста уродлив“, заяви още Румен Петков.

c