Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Запознаха зам.-здравния министър с готовността за разкриване на денонощен ваксинационен кабинет в Добрич

На работно посещение в Добрич бе заместник-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров. Поводът бешеподготовката за нормалното и сигурно по отношение здравето на хората протичане на изборния процес на 4 април.

Доц. Григоров се срещна с областния управител Красимир Кирилов и директора на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб  д-р Светла Ангелова. Той провери условията за съхранение на ваксини срещу коронавирус, запозна се с организацията, създадена от РЗИ по ваксинационния процес.

Тримата обсъдиха мерките за гарантиране на провеждането на парламентарен вот   с оглед осигуряване на нормалното протичане на изборния процес при максимални гаранции за здравето на хората. Д-р  Ангелова докладва, че на територията на областта има разкрити ваксинационни кабинети във всички общини.

„Съгласно доставките, които получаваме на ваксини, с оглед осигуряване на имунизационния процес започнахме раздаването на ваксини и на личните лекари“ – сподели още д-р Ангелова. Тя допълни, че в момента тече организация и наред с вече съществуващите кабинети, ще бъде разкрит и денонощен такъв, в който да се извършват имунизации на желаещи граждани. Тя добави, че при желание има и мобилен екип за поставяне на имунизации.

Областният управител Красимир Кирилов докладва за подготовката на провеждането на изборите и създадената организация, която е в процес на изпълнение по отношение на залата, в която ще бъдат приемани протоколите след края на изборния ден. Подготвя се и работна среща за обсъждане на мерките за гарантиране здравето на хората и в изборните секции в деня на вота, сподели още Кр. Кирилов. 

От своя страна зам.-министър Григоров информира, че Министерство на здравеопазването ще осигури лични предпазни средства – макси, ръкавици и дезинфектанти и допълни, че по изготвен график ще продължи регулярната доставка на ваксини.

c