Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Ученичката Елена Вутова от Добрич издаде втора самостоятелна книга

Единадесетокласничката Елена Вутова от ПМГ "Иван Вазов" в Добрич издава днес своята самостоятелна книга "Кенче любов" - сборник от стихотворения, които докосват.

На въпроса защо точно "Кенче любов", Елена отговаря: "Когато си купим напитка в кенче, веднъж отворено, то не може да бъде затворено. Изпиваме съдържанието на един дъх. Искам така да бъде и с поезията ми - читателите да я изпиват с очи и души."

Авторката сама изготвя корицата и илюстрациите в стихосбирката си, с което допринася за позитивното настроение, а стиховете ѝ са леки и същевременно крият в себе си дълбок смисъл.

Освен с поезия, Елена се занимава с математика и физика, участва в театрална студия "Зорница". Макар да е все още на 17 години, тя вече има една издадена стихосбирка - "Душевни откровения", която излезе през лятото на 2019 година.

Родители от Добрич подариха на дъщеря си за рождения й ден издаване и представяне на стихосбирка

Дебютната ѝ книга беше изготвена като подарък-изненада за шестнадесетия рожден ден на младата поетеса от нейните родители.

В края на 2020 година възпитаничката на ПМГ "Иван Вазов" доказа още веднъж уменията си в света на думите и спечели първо място на областния конкурс за есе "Промени ли ни изолацията към по-добро?", след което есето ѝ "Война за човечност" беше споделяно повече от 1000 пъти.

От днес всеки може да вземе своето "Кенче любов" от рафта и да отпие смело.

c