Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

След наша публикация запушиха зейналата опасна дупка по улица в Добрич

По повод публикацията ни от 24 февруари 2021 г. "Зейналата дупка в Добрич застрашава пешеходци и автомобили (+снимки)" днес получихме Право на отговор от Община град Добрич.

В него се казва:

Община град Добрич в отговор на публикация със заглавие „Зейналата дупка в Добрич застрашава пешеходци и автомобили“ категорично заявява, че появилото се пропадане на улицата не е вследствие на дейности по водния проект.
При разкриване на пропадането не е установен теч на вода. Каверната се е образувала от стари ВиК аварии, които са довели до компрометиране на улицата и нарушаване на настилката.
Проблемният участък е отворен, засипан с инертни материали и трамбован. Ще се следи състоянието на пропадането, след което ще се асфалтира.

Сигнал за авариралият участък не е получаван в Община Добрич."

От предоставения ни снимков материал става ясно, че днес дупката, която вчера побираше човек до кръста, вече е запълнена. Радваме се, че в Община град Добрич четат Про Нюз Добрич и че наша публикация е достатъчна, за да се реши проблем.

Про Нюз Добрич отправи запитване до Общината и за това предвижда ли се асфалтиране на тази улица, както и на другите улици в кварталите "Строител" и "Балик-Йовково".


c