Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Обявиха конкурси за ръководители на нови клубове в Младежкия център в Добрич

Два конкурса за ръководители на нови клубни форми към Общински младежки център „Захари Стоянов” обяви Община Добрич. Те са за Клуб „Комикс” и Клуб по йога.

Ръководителят на Клуб „Комикс“ ще развива творческия потенциал в младите хора, ще насърчава личностното и социалното им развитие чрез привлекателния за тях жанр в изобразителното изкуство – комикса. Ще запознае участниците с цялостния процес по създаване на разказ в картини, ще ги провокира да се превърнат в автори и ще работи за надграждане на индивидуалните заложби на всеки от тях. Ръководителят ще работи за натрупване на познания и умения, които ще обогатят образното мислене, ще насърчат интереса към четенето, ще подобрят устойчивостта на вниманието на участниците.

Ръководителят на Клуб по йога ще работи с млади хора за достигане на по-добър контрол на сетивата, ума и физическото им тяло. Целта на работата с участниците е да усвоят, чрез техниките на йога, как да постигат състояние на спокойствие и отдих, които в последствие ще подобрят нивото им на концентрация. Ръководителят ще доведе до осъзнати решения и правилен избор, насочен към здравословния начин на живот. С работата си ще допринесе за активната превенция от заболявания на опорно-двигателния апарат, укрепване на торса и подобряване на издръжливостта.

Всеки ръководител ще бъде назначен на трудов договор на непълно работно време. Минималните изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са да имат завършена образователна степен бакалавър/ магистър и да притежават документ за придобита професионална квалификация по вид спорт/ вид изкуства съгласно изискванията на Закона за професионалното образование и обучение. Професионалният опит минимум 3 години, свързан с работа с млади хора, е предимство. Подборът ще се извърши по документи и чрез интервю.

Документи се подават в Деловодството на Община град Добрич, ул. „България” 12, гр. Добрич. Крайният срок е 5 март.

c