Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Изпълнителките на Камерния оркестър с прически и грим на гимназистки от Добрич

Със стилни прически и грим излязоха снощи на сцената, за да изпълнят спектакъла „Стихове и струни”, изпълнителките на Български камерен оркестър-Добрич. Това стана благодарение на таланта на момичета от специалност „Фризьорство” от Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост /ПГ по ТОЛП/. Гимназистките показаха знания и умения като направиха красиви прически и гримираха музикантите. Бяха възнаградени с усмивките на изпълнители и публика.

За Про Нюз Добрич учителят в гимназия Деница Андонова разказа, че идеята техни възпитаници да се погрижат за прическите и грима на музикантите е на Светлана Попова от Община Добрич. Тя много харесала това, което правят учениците от ПГ по ТОЛП и ги поканила да се изявят. В разкрасяването на деветте изпълнителки от БКО-Добрич се включиха 10 момичета – шест фризьори и четирима гримьори, от 8 до 12 клас. Те имаха възможността да направят грима и прическите в рамките само на един час.

Според Андонова момичетата приели поканата с лека притеснителност. По думите на преподавателя участието им в инициативата е много добро за тяхното усъвършенстване, тъй като в края на работата са добили кураж. Изпълнителките от БКО-Добрич останали страхотно очаровани от инициативата. „Между двете страни се получи много топла връзка. Децата приеха радушно каузата, жените също. Помогнахме им да си починат, да се оставят в ръцете не професионалистите и да се съсредоточат за концерта”, каза учителят.

По думите й са спазени нужните противоепидемични мерки – ученичките са работили с ръкавици и маски. 

c