Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Зейналата дупка в Добрич застрашава пешеходци и автомобили (+снимки)

Леки коли, обществен транспорт и ТИР-ове всеки ден преминават по улицата със зейналата огромна дупка, за която Про Нюз Добрич по-рано съобщи. Само щастлива случайност е попречила досега там да е станал сериозен инцидент. И мерките, които живеещите там вземат за маркиране на дупката.

А тя става все по-голяма.

Оказва се, че улицата, където след водния цикъл се е отворила огромната каверна, дори си няма име. Къщите там се водят на съседната улица „Боряна“. Почти еднометровият отвор е пред „Боряна“ 2Б. Кварталът е "Балик-Йовково".

Огромна дупка по улица в квартал “Строител” в Добрич след водния цикъл

„Два месеца стои дупката. Сигнализирахме на 112, дойдоха, огледаха“, но промяна няма, разказва Северин Колев. Той живее в Германия. Прибрал се у нас заради пандемията. Казва, че в Германия подобно нещо не може да се случи. „Такова нещо не сме виждали, където и да сме били“, сподели мъжът пред репортер на Про Нюз Добрич.

Той слага гуми в дупката, за да не пропадат минаващите от там коли и тежкотоварни автомобили. Като изчезнат гумите, слага храсти.

Притеснява се, че по уличката минават автобуси и тирове към бившия ДАП, а дупката става все по-голяма. Пропадания се забелязват и по-надолу от мястото по същата улица.

„Плащаме данъци, плащаме винетки, налагат ни актове за какво ли не, ние ги плащаме, а това стои два месеца“, споделят живеещите там. И разказват, че след първата публикация днес на място пристигнали униформени. Огледали, засмели се и си тръгнали.

А дупката остава да зее и да застрашава пешеходци, леки и товарни автомобили, които минават от там.

Про Нюз Добрич ще отправи запитване до Община град Добрич за мерките, които ще се предприемат, както и сроковете за това, тъй като няма информация улицата да е включена в програмата й за капиталови разходи.

Снимки: Про Нюз Добрич

c