Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Фермер от Славеево излиза като независим кандидат за депутат в област Добрич

В Районната избирателна комисия в Добрич е регистриран Инициативен комитет за издигане кандидатурата в подкрепа на Евгений Христов Минчев, като независим кандидат за народен представител в РИК Добрич, при произвеждане на изборите за народни представители, насрочени на 4 април 2021 г.

Това е и единственият Инициативен комитет, регистриран в избирателния район, тъй като срокът за това вчера изтече. Негови членове са   Божидар Минчев, Никола Колев и Емилия Чилева, става ясно от решението на РИК.

В страната има само още четирима независими кандидати за народни представители.

Евгений Христов Минчев е земеделски производител. Заедно с брат си Божидар Минчев имат кравеферма в селото.

През 2018 година името на Евгений Минчев влезе два пъти в медийното пространство. Първия път във в ръзка с огромния пожар в кравефермата, при който загинаха десетки животни.

През септември същата година на пресконференция, дадена от председателя на движение „Възраждане” Костадин Костадинов и ръководството на партията в Добрич, Евгений Минчев обяви, че ще съди народния представител от Обединени патриоти Йордан Апостолов за обида и заплахи. Костадинов дори призова Апостолов да подаде оставката и да напусне Парламента. Тогава пък депутатът обяви, че не само не е заплашвал Минчев. Напротив, от негова страна е имало заплахи.

c