Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Еко активисти ще почистят горски парк "Дъбовете" край Добрич, канят и съмишленици

С Junk Around Добрич vol. 3, членовете на местното СНЦ "Зеления пламък" на 27 февруари от 10.00 до 13.00 часа, организират акция по почистване на местността Кобаклъка край Добрич.

"Вярваме, че идеята за чиста градска среда вече намира все повече привърженици в града ни. Затова с радост обявяваме третото издание на Junk Around Добрич." От "Зеленият пламък" припомнят за първите две издания, проведени през 2020 г., при които са били почистени междублоковите пространства в близост до училищата СУ”Св. Климент Охридски” и ЧПГ „Леонардо да Винчи” и част от алеята на парк "Резиденция".  

"Този път сме провокирани от сигнал на гражданин за силно замърсени зони в местността Кобаклъка. В една от зоните има незаконно изхвърлени гуми, които явно не се вписват в природния пейзаж. Разполагаме с ресурса, необходим за изкарването на тези отпадъци от природата." Третата акция на еко-активистите е подкрепена от FCC – клон Добрич и Примекс – сервиз за гуми и се осъществява благодарение на програмата Партньорство за красива и чиста България.

Организаторите очакват ентусиастите в съботния ден на 27 февруари в 10.00ч. "Ще се погрижим за доброто настроение и  за безопасността на всички ще осигурим нужните: дистанция, дезинфектанти, стикове за събиране на отпадъци."  

От сдружението са осигурили ръкавици и чували, а ентусиазмът ще е от съмишлениците. Обявеният сборен пункт е преди бензиностанцията на бул. "Трети март" (преди кръговото на пътя Добрич - Силистра/Шумен → https://goo.gl/maps/fujnTYF76mfcZagi7

c