Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Провериха сигнал за работещо заведение в Добрич, оказа се неоснователен

Граждани подадоха сигнал в редакцията на Про Нюз Добрич за работещо заведение в сградата на Народно читалище „Добрич-2017” – бившето училище „Дора Габе”. По думите им то не е затваряло врати през цялата пандемична обстановка. Според тях след сигнал на будна гражданка миналия четвъртък е установено нарушение.

Извършена е съвместна проверка с другите органи, но няма нищо констатирано, съобщиха за медията ни от Областната дирекция на МВР в Добрич в отговор на отправено запитване.

От наши служители са извършени две проверки, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. По думите й едната е била през работно време, а втора между - 20 и 20.30 часа. Във втората проверка са участвали и представители на ОД на МВР и на Областната агенция па безопасност за храните. И в двата случая не е констатирано работещо заведение.

Тук заведение не е имало и не е работило, заяви за Про Нюз Добрич председателят на НЧ „Добрич-2017” Николай Нейчев”. Той обясни, че в сградата има две рок групи, репетират се народни, латино и модерни танци, така че музика има всяка вечер. Допълни, че шум се вдига предимно вечер, тъй като хората през деня са на работа, дейностите на читалището са предимно след 17 часа.

В момента към читалището се изгражда Възрожденски клуб, обясни Нейчев. Целта е в него да може да репетира народният ансамбъл. Възрожденският клуб ще се намира в част от сградата, където навремето е бил столът на училище „Дора Габе”.

Идеята е да се възстанови това помещение с ремонт на покрива, който тече. Ремонтът е за 60-70 000 лева. Той се извършва от фирма, която ще стопанисва Възрожденския клуб. Към него ще има и заведение с няколко маси в сградата и отвън, в момента бъдещите наематели си изкарват документите за дейността, обясни председателят на читалището.

Николай Нейчев сподели, че е викан в полицията, за да даде обяснения.

c