Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Поискаха да се възобнови обичаят „Българска сватба“, привличал много туристи в Добрич преди години

снимка: Балин Балев

Общинският съвет на Добрич прие на днешното си заседание Програма за развитието на туризма през 2021 година с бюджет малко над 47 000 лева.

20 000 лева от бюджета са предназначени за Европейския младежки поп–рок конкурс „Сарандев”, който тази година ще има юбилейно 30-о издание. За Рок фестивала „September Sun” са предвидени 7000 лева. Още толкова се предвиждат за организиране и провеждане на Арт Пленер. 2000 лева ще се използват за рекламни дипляни за Регионалния исторически музей.

За дофинансиране на проекта „Цялостно изграждане на огради за сектор „Тревопасни“ в Центъра за защита на природата и животните  се заделят 11 000 лева.

По време на дискусията Десислава Трифонова предложи да се възстанови пресъздаването на обичая „Българска сватба“ в комплекс „Стария Добрич“, който преди години е привличал много туристи в града. По този повод тя предложи да се организират срещи с ръководствата на морските общини и КК „Албена“. Според нея е необходимо да се изработи дипляна на четири език за туристическите обекти в Добрич, която да се разпространява по хотелите и заведенията в добруджанските морски общини и в курорта Албена. Трифонова попита дали Община Добрич е участвала в туристически борси.

Зам.-кметът Росица Йорданова посочи, че е съгласна такива срещи да се проведат и че общината има туристическа карта, която се раздава. В туристически борси Община Добрич не е участвала, каза тя.   

c