Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Инвеститор ще изгради овцеферма в тервелското село Балик

Инвеститор има намерение да развие ферма за интензивно отглеждане на 90 дребни преживни животни - овце, в село Балик. Това става ясно от инвестиционно предложение, публикувано в сайта на Община Тервел.

Предвижда се изграждането на нови сгради и извършване реконструкция на стари за животните. В животновъдната фирма ще се отглеждат овце от млеконадойна порода, но не няма да се извършва млеконадой. Животните ще се отглеждат на паша с добавка на концентриран фураж. Веднъж достигнали кланични тегла те ще се маркират, за да бъдат отведени в кланица.

Животните ще се отглеждат по открит способ, ще прекарват възможно най-малко време във фермата - само при силни снеговалежи, обилни дъждове и много ниски температури.

Сградата за овцете ще е разположена в имота по протежение на западната му граница. Така ще бъде отдалечена максимално от най-близките обитаеми жилищни сгради. С цел намаляване на въздействието върху околните обекти и обитатели ще се засади "Зелен пояс" по границите на имота от високостеблени растения храстова растителност. Ще се направи висока плътна ограда около фермата.

Снимката е илюстративна

c