Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

60-70 медицински сестри не достигат в болницата в Добрич

В момента дефицитът на медицински сестри в Многопрофилната болница за активно лечение е изключително голям. Това съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков.

По думите му не достигат 60-70 такива медицински специалисти. Най-голям е недостигът на сестри във вътрешните отделения – Първо, Второ и Кардиологично.

Припомняме, че преди дни Общината пусна анкета за нагласите на добричлии – желаят ли в Добрич да бъде разкрит филиал на Медицинския университет във Варна. Идеята е в него да се обучават медицински сестри  и акушерки. Д-р Желязков обясни, че за филиал първо се проучва общественото мнение и ако то е положително Общината може да открие  процедура за разкриването му.

Филиал на Медицинския университет във Варна ще е голям бонус за болницата в Добрич и за всички здравни заведения в общината, посочи изпълнителният директор. Той коментира и тиражираните съобщения за внос на медицински сестри от чужбина. Това също е вариант за решение на проблема, те ще са работна ръка, от която ние имаме крещяща нужда, каза лекарят.

c