Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Стартира целодневно имунизиране за желаещи през почивните дни, денонощно - в болниците

Във връзка с възможността за ваксинирането срещу COVID-19 на всички желаещи лица, без значение от фазата на Националния ваксинационен план, в която попадат, министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов е изпратил писмо до 28-те регионални инспекции в страната. В него той разпорежда да се създаде необходимата организация, която да даде възможност ваксини да се поставят в имунизационни пунктове, при следния график:

  • - целодневно през почивните дни / събота и неделя/
  • - в следобедните часове на работната седмица /от понеделник до петък/
  • - при необходимост, денонощно, в лечебните заведения в областните градове

От пресцентъра на здравното министерство съобщиха, че Министерство на вътрешните работи ще оказва съдействие на регионалните здравни инспекции при транспортирането и снабдяването с ваксини срещу COVID-19.

За създадената организация, реда и начина на записване на желаещите да бъдат имунизирани лица, населението ще бъде уведомявано чрез средствата за масово осведомяване на регионално ниво.

За област Добрич

Всички, които желаят да се ваксинират с “Астра-Зенека”, могат да се запишат на разкрития телефон за целта в РЗИ – 058 588 614.

през работните дни от седмицата, ваксини ше се поставят в два имунизационни кабинета на територията на град Добрич - в диагностично-консултативните центрове в града:

  • в ДКЦ 1 - от 13.00 ч. до 16.00 ч.
  • в ДКЦ 2 – от 13.00 ч. до 17.00 ч.

Записвания за ваксиниране се приемат от желаещи от всички населени места в областта – и от другите общини, не само от град Добрич.

"Създали сме организация, има имунизационни кабинети във всяка община и при наличие на желаещи, имаме готовност веднага да отворим във всяка една община имунизационния кабинет”, съобщи директорът на РЗИ-Добрич д-р Светла Ангелова.

Пълното съдържание на изпратеното от Министерство на здравеопазването писмо с указания към 28-те РЗИ в страната↓

c