Общество Тервел

Приходи от над 1 млн. лв. от имоти общинска собственост планира Тервел през 2021 година

Приходи в размер на 1 076 542 лева планира да постъпят от имоти общинска собственост през настоящата година Община Тервел. Това става ясно от Програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2021 година. Тя ще бъде предложена за приемане на предстоящото заседание на Общинския съвет на 25 февруари от кмета инж. Симеон Симеонов.

Според прогнозата се очаква приходите от наеми да са 876 842 лева, а от продажба на имоти общинска собственост земи, лозя и сгради – 186 600 лева. От продажба с цел ликвидация на съсобственост очакваните постъпления са в размер на 1 100 лева, а от продажба на поземлени имоти на собствениците на законно построени сгради – 12 000 лева. Необходимите разходи според програмата са в размер на 33 000 лева.

Основният ангажимент на Община Тервел е да стопанисва и да се грижи за имотите общинска собственост като добър стопанин, в предвид важната им функция за цялото население, става ясно от докладната на кмета. Посочва се, че е важна ролята на доброто управление на общинската собственост, което носи приходи в общинския бюджет чрез събиране на наеми, приходи от продажби, учредено право на строеж, такси и други. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *