Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Джипита в област Добрич ваксинират още от петък, масовата имунизация започва до дни

Някои колеги от област Добрич още в петък ваксинираха по няколко пациенти, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Сдружението на общопроктикуващите лекари д-р Стелиян Щерев. По думите му масови ваксинации в областта още не са започнали. В момента джипитата правят списъците на тези, които желаят да се имунизират и графиците за поставяне на ваксините. Д-р Щерев очаква масовото ваксиниране от личните лекари при нас да започне към края на седмицата, началото на следващата.

Наблюденията на лекаря са, че доста хора желаят да се ваксинират. При него само за няколко дни са се записали между 65 и 70 от пациентите му, практиката му е от 1 800 души.  Д-р Щерев очаква темпът на записвания през следващите дни да е значителен.

Имунизациите ще се извършват в манипулационните към кабинетите на общопрактикуващите лекари, каза медикът. Както вече стана ясно ще се поставя ваксината на „Астра Зенека”. Според д-р Щерев ваксините са налични в Регионалната здравна инспекция. Всеки лекар според желаещите пациенти ще си планира дозата, която ще взема.

c