Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

22 февруари – Световен ден на йогата

Световният ден на йогата започва преди няколко години по идея на Самира Радси – учителка по йога, живеещ в Берлин, Германия. Самира споделила мечтата си да помогне на хората чрез йога със своя приятел и колега йога учител Бьорн Улрих и двамата започнали необходимите действия, за да превърнат Световния ден на йога в реалност.

Една от първите стъпки е да се свържат с йога училищата по света, за да разберат колко от тях ще се интересуват от участие. Няколкостотин декларират своята подкрепа за инициативата.

Като цяло идеята зад Световния ден на йога е много проста: йога учителите, йога училищата и йогите по света даряват малко от времето, пространството и парите си за каузи за правата на човека. Всяко участващо училище организира двучасова йога сесия, по време на която всички участници посвещават всичките си мисли и енергия на хора, претърпели нарушения на човешките права с надеждата, че това ще помогне на тези хора да се почувстват по-силни и позитивни.

Важен аспект на двучасовата йога сесия е, че тя трябва да се провежда точно от 11:00 до 13:00 ч. местно време, така че резултатът да бъде 24-часов йога маратон.

Източник: sportandlife.net

c