Водещи новини - дясно Общество Политика Тервел

Съветници от ДПС искат предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на ОбС в Тервел

Предложение за откриване на процедура за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет Мария Гочева в Тервел ще бъда разгледано на предстоящото заседание на съвета. То е внесено от шестима общински съветници от ДПС.

Според мотивите искането е заради неизпълнение от страна на председателя на ОбС на задълженията по чл. 15 ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Посочва се, че председателят не изпълнява задълженията си да провежда срещу и консултации с председателите на постоянните комисии и да групите общински съветници при вземане на важни решения. Според застаналите зад искането Мария Гочева е взела еднолично решение за недопускане на онлайн излъчвания на заседанията на ОбС, многократно не е представяла искана информация от общинските съветници.

Представителите на ДПС в местния парламент на Тервел посочват също, че многократно са прегласувани решения на ОбС поради неправилно отчитане на гласовете, с което се забавя работата. Сред мотивите са задържане на кореспонденция, представяне на отчет за дейността на ОбС, в който не се отчитат дейностите, а се засягат действия на общински съветници, упражнили своето право и други. В искането се твърди, че председателят не е успял да създаде необходимата атмосфера и разбирателство между общинските съветници и не може да представлява една трета от ОбС.

Follow Me:

Related Posts

  1. Каква работа вършат тези съвртници за да получават заплата?Нищо бе са свършили за тези които са им гласували доверие!!!Само си вземат заплатите,за работа която не са свършили.Нямаме нужда от толкова много съветници.Те са само кръвосмучещи пиявици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *