Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Съдът задържа под стража убиеца от село Рогачево

От днес 32-годишният Динко М. от село Рогачево, Балчишко, е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Това определение му наложи Варненският окръжен съд, който уважи искането на Окръжната прокуратура.

Мъжът е обвиняем за грабеж придружен с убийство, извършен в условията на опасен рецидив. Динко е осъждан многократно. Излязъл е от затвора преди по-малко от година, научи. Зад решетките Донко М. се е занимавал с наркотици. Той не е живеел в с. Рогачево, а в квартира във Варна. Има едно дете, писа по-рано Про Нюз Добрич.

Окръжната прокуратура във Варна му повдигна обвинение за грабеж, придружен с убийство, извършен в условията на опасен рецидив. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

На 14 февруари тази година тялото на жертвата било намерено в апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на мъжа е настъпила в петък или събота, като същият е станал жертва на убийство. Установени са също липсващи от дома му вещи, техника и други предмети.

Двамата мъже са се познавали, работили са заедно по строителни обекти.

По случая било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предприети са множество действия от разследващите органи в Областната дирекция на МВР в града в тясно сътрудничество с прокуратурата. В резултат от незабавните оперативно – издирвателни мероприятия извършителят на деянието е задържано в района около  кв. „Максуда“ във Варна около 21:00 ч. на 15.02.  В квартирата му са намерени част от вещите на жертвата. Разследването показва, че случаят се касае за извършен грабеж, придружен с убийство.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

c