Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В Балчик планират Форум на изкуствата и риболова, ще ремонтират и читалището в с. Дропла

Община Балчик получи покана за сключване на Административен договор за безвъзмездна финансова помощ за реализиране на проектно предложение „Съхраняване на културата и традициите, свързани с рибарството в региона“. Проектът ще се финансира по процедурата „Възстановяване и подобряване на природното наследство, културата и спорта на рибарската територия” на МИРГ Шабла – Каварна – Балчик, чрез европейската Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Проектното предложение на Община Балчик е свързано с опазване на културните ценности на района, съхраняване на традициите свързани с рибарството и морското културно наследство, стимулиране опазването на морската среда чрез повишаване на знанията за морето. Това ще бъде постигнато чрез провеждане на Форум на изкуствата и риболова и фотоизложба "Риболов и традиции", описваща различните аспекти от живота на рибарската общност. Ще бъде организирано и провеждане на кръгла маса с тема „Опазване на околната среда в рибарския сектор на територията на Община Балчик, Община Каварна и Община Шабла“. На събитията ще има представители от общините Шабла, Каварна и Балчик.

По проекта ще бъде извършена и рехабилитация на покривната част на НЧ "Велко Ангелов -1940" в с. Дропла, в което ще се проведат всички мероприятия.

Бюджетът на проекта е 49 905 лева, с които ще се обезпечат строителните дейности по обекта.

c