Крими Общество

Убиецът от Рогачево излязъл от затвора преди по-малко от година

снимка: ArturVerkhovetskiy

32-годишният рецидивист от балчишкото село Рогачево, задържан за убийството на 51-годишен мъж във Варна, е излязъл от затвора преди по-малко от една година, научи Про Нюз Добрич. Зад решетките Донко М. се е занимавал с наркотици. Той не е живеел в с. Рогачево, а в квартира във Варна. Има едно дете.

Както вече съобщихме, Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение на 32-годишният Д.М. от с. Рогачево за грабеж придружен с убийство, извършен в условията на опасен рецидив. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Обвиняемият е криминално проявен и е осъждан многократно, в т.ч. и за тежко престъпление, извършено в затвора.

На 14 февруари тази година тялото на жертвата било намерено в апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на мъжа е настъпила в петък или събота, като същият е станал жертва на убийство. Установени са също липсващи от дома му вещи, техника и други предмети.

Двамата мъже са се познавали, работили са заедно по строителни обекти.

По случая било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предприети са множество действия от разследващите органи в Областната дирекция на МВР в града в тясно сътрудничество с прокуратурата. В резултат от незабавните оперативно – издирвателни мероприятия извършителят на деянието е задържано в района около  кв. „Максуда“ във Варна около 21:00 ч. на 15.02.  В квартирата му са намерени част от вещите на жертвата. Разследването показва, че случаят се касае за извършен грабеж, придружен с убийство.

Към момента Д.М. е задържан за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него – „Задържане под стража“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *