Водещи новини - дясно Политика

Цветанов с най-много номинации за листата на Републиканци за България в Добрич

Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов и заместникът му Павел Вълнев бяха в Добрич за откриването на офиса на партията

Лидерът на политическа партия Цветан Цветанов има най-много номинации за листата на ПП„Републиканци за България“ в Добрич. Това съобщи в.и.д. областен координатор Николай Милков.

Цветанов и заместникът му в партията Павел Вълнев бяха в Добрич за откриването на офиса на партията, който се намира до входа на драматичния театър „Й. Йовков“. „Искаме този офис да стане място, където да се обсъждат идеи, в по-малки формати, но да се споделят и секторните политики, които вече започна да обявява Републиканци  за България, каза Цветан Цветанов.

Стана ясно, че листата на партията в Добричкия избирателен район ще стане ясно утре, каза Николай Милков.

На въпрос какъв е профилът на членовете на ПП Републиканция  за България в област Добрич, Цветан Цветанов обясни, че са хора, които искат промяна, които искат нормалност. „Има много млади хора, които се присъединиха към РБ, има и хора, които познавам от предишната си политическа дейност, които се чувстват излъгани и предадени. За голямо съжаление, в смесените райони, някои казват “продадени“, което е изключително болно и тревожно“, каза той.

Обясни, че партията има покритие в цялата област Добрич. „На някои места може да е по-слабо, на други – по-силно. Но съм убеден, че в оставащите няколко седмици до 4 април ние ще можем да мобилизираме максимално нашия потенциал. За нас най-важно е да имаме диалог с всички съсловия, с всички представителни организации“, каза той. И подчерта: „Ние трябва да бъдем в подкрепа на бизнеса, предприемач не е лоша дума. Държавата трябваше да положи максимални усилия, за да запази колкото може повече работни места“.

Цветан Цветанов посочи, че Републиканци за България е първата политическа сила, която от миналия петък започна да обявява секторните си политики. „Ние не искаме да бъдем агресивни и злобни, а да даваме хоризонт на българските избиратели и да бъдем политическата формация, която иска да наложи нормалност – както в отношенията между политическите формация, така и да подобрим комуникацията между българските институции“, каза той.
“За държава с правила ” е слоганът на политическа партия “Републиканци за България”, каза още председателят й.

„През последната година и половина, при тежките условия, при които работи държавата, и засегнатите сфери, няма проведен нито един консултативен съвет по национална сигурност при президента. Няма абсолютно никаква консолидация на политическите партии или да се направи изслушване на министър-председателя по актуалните теми към момента. Изключително важно е, освен работещ парламент, управлението да бъде от способни и кадърни хора. Има страшно много хора, които през последните 20 години се образоваха в чужбина, реализират се професионално в много сериозни компании. Този потенциал на българи, живеещи в чужбина, да бъде използван. Управлението в България да бъде прозрачно. Затова електронното управление е един от акцентите в нашата управленска програма. Убеден съм, че по този начин можем да намалим корупцията и да направим управлението прозрачно за българските граждани“, каза Цветанов.

„Управляващите направиха така, че 2 милиона българи в чужбина да не могат да гласуват. Поради простата причина, че тези хора не могат да бъдат контролирани, смачкани, заплашвани. Това са финансово стабилни хора, които няма как да бъдат купени. Това е страх, който управляващите показват“, каза Павел Вълнев. По думите му „държавата е безпилотен самолет – няма работещи институции,  няма работещ парламент, управлява се от една джипка, разхвърлят се едни пари. От обиколките, които направихме заедно, установихме, че  никой не е получил пари. В същото време се говори за едни милиарди“.

Той съобщи, че след влизането на Републиканци за България в парламента те ще направят ревизия и ще поискат наказателна отговорност, защото „не може така безхаберно да се харчат публични средства. И в същото време най-голямата безотговорност е това, че малкият и среден бизнес ще бъде оставен да фалира“, каза още Вълнев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *