Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Спецсъдът потвърди гаранция от 5000 лева за бившия кмет на Каварна Нина Ставрева

Специализираният наказателен съд потвърди гаранцията от 5000 лева, наложена на бившия кмет на Каварна Нина Ставрева като мярка за неотклонение. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от спецсъда.

Припомняме, че по време на заседанието по наказателното дело НОХД 3457/2020 срещу Ставрева, обвинена за безстопанственост, адвокатите й поискаха да се намали гаранцията й от 5000 лв. с мотив, че бившата кметица е безработна.

Нина Ставрева подаде оставка като председател на БСП-Каварна. Напуска ли и партията?

Както Про Нюз Добрич писа, на 5 февруари 20-и състав на Специализирания наказателен съд гледа делото, като съдията Красимир Комсалов го прекрати и върна на Специализираната прокуратура за доразследване.

На 12 февруари, в рамките на дадения срок за обжалване и протест, Специализираната наказателна прокуратура, е протестирала определението. В момента делото е изпратено в Апелативния специализиран наказателен съд, който да реши дали ще се гледа или не.

Припомняме, че наказателното дело срещу бившия кмет е образувано през миналата година. То е за умишлена безстопанственост – по чл. 219 ал 3от НК, който предвижда лишаване от свобода от две до осем години. Става въпрос за закриването на Центъра за обществена подкрепа в Каварна по време на мандата на Ставрева.

Преди дни Нина Ставрева, която беше председател на БСП в Каварна, напусна поста, както и социалистическата партия, за да премине към политическия проект на депутата, напуснал БСП, Красимир Янков.

На заседанието си в началото на тази седмица Областният съвет на БСП  реши да излезе със специална позиция по повод оставката на Нина Ставрева, която беше кмет на община Каварна, избран от БСП, през предишния мандат. Както и за това дали да бъде поискано отстраняването на Нина Ставрева от Общинския съвет на община Каварна

c