Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

„Ротаракт” ще подпомогне семейство от Добрич за ин витро процедура

Шанс на семейство от областта да се сдобие с рожба ще даде „Ротаракт”-Добрич, научи Про Нюз Добрич от президента му Мартин Радев. Това ще стане благодарение на националната инициатива „С цвете срещу репродуктивните проблеми”, в която се включва и добричката младежка организация.

Кампанията ще се проведе на 7 и 8 март, мястото е районът пред Народно читалище „Йордан Йовков-1870”. Там представители на организацията ще подаряват закупени от тях цветя на наши съграждани, които получавайки ги ще дарят средства. Набраната сума ще бъде предоставена на семейство от областта за ин витро процедура. Семейството ще бъде определено чрез жребий сред няколко, посочени от представители на Фондация „Искам бебе” в Добрич.

Идеята за националната инициатива "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми" е на „Ротаркакт” във Велико Търново. Тя е проведена успешно в старопрестолния град и в Стара Загора през предните две години. Тази година в инициативата се включват младежките клубове в 11 града в страната – Добрич, Банско, Разлог, Бургас, Велико Търново, Кърджали, Стара Загора, Дупница, Панагюрище, Пловдив, Благоевград и София.

Според организаторите на кампанията двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000. Целите на инициативата, които си поставят младежките организации, са две –да бъде информиран по-голям процент от обществото за проблема и да се помогне на повече семейства да се докоснат до своята мечта.

c