Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Рецидивист от балчишкото село Рогачево е извършил убийството във Варна

снимка: zoka74/iStock.com

Окръжна прокуратура – Варна повдигна обвинение на 32-годишният Д.М. от с. Рогачево, община Балчик, за грабеж придружен с убийство, извършен в условията на опасен рецидив. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, както и евентуална конфискация на цялото или част от имуществото. Обвиняемият е криминално проявен и е осъждан многократно.

На 14 февруари тази година тялото на жертвата било намерено в апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на мъжа е настъпила в петък или събота, като същият е станал жертва на убийство. Установени са също липсващи от дома му вещи, техника и други предмети.

По случая било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предприети са множество действия от разследващите органи в Областната дирекция на МВР в града в тясно сътрудничество с прокуратурата. В резултат от незабавните оперативно – издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието, както и част от вещите на жертвата. Разследването показва, че случаят се касае за извършен грабеж, придружен с убийство.

Мъж от село край Добрич е задържан за убийство и грабеж във Варна

Към момента Д.М. е задържан за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него - „Задържане под стража“.

c