Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 с трудна победа над Монтана в десетия кръг на Суперлигата

Добруджа 07 взе трудна победа с 3:2 гейма като домакин на Монтана в мач от десетия кръг на Суперлигата. Срещата започна със силен щурм на добричлии и отлична блокада, което доведе до 7:2 в тяхна полза. Гостите успяха да стопят малко разликата, но тя бързо отново нарасна до 5 точки. След това заработи началният удар на Монтана и при 13:11 треньорът на домакините Миро Живков взе почивка. Последва равенство 14:14, като сервисът на гостите продължи да създава проблеми на Добруджа 07. Монтана постигна обрат в гейма и поведе с 2 точки – 16:18, което доведе до второ прекъсване за домакините. След това се стигна до поредица от изравнявания. В края на гейма директна точка от сервис на Маринков доведе до 23:20 за Добруджа. Домакините се оказаха с по-здрави нерви и успяха да затворят първата част при резултат 25:21.

Във втория гейм Стефан Чавдаров силно затрудни отбора на Добруджа с изключителна серия начални удари и доведе до 6 поредни точки и 7:2 за гостите. Тогава Живков прибягна до смени -  Светослав Арнаудов замени Денис Чавдаров, а Методи Ананиев - Мартин Мечкаров. Това обаче не помогна на домакините и резултатът набъбна на 12:3 в полза на Монтана. В средата на гейма гостите продължиха с натиска и поведоха с 16:9, като поддържаха комфортна преднина. Домакините не успяваха с началния удар и допуснаха грешки, което доведе до 25:17 в полза на Монтана и равенство в геймовете.

Гостите поведоха и във втория гейм, а липсата на координация в полето на Добруджа доведе до ранно прекъсване, поискано от Живков. Трудната ситуация за домакините продължи и те изоставаха в резултата с точка-две до средата на гейма. Добруджа нямаше отговор на силния начален удар на гостите, „зелените“ допуснаха и много грешки при сервиса си. Въпреки това се стигна до равенство 17:17 след отпускане сред играчите на Даниел Пеев. Силни отигравания на Жулиен Георгиев и грешка на Сапожков доведе до 23:20 за Добруджа. В тази част домакините показаха силен характер, измъкнаха се от тежката ситуация и приключиха с 25:22.

Отново силно начало за гостите в четвъртия гейм, с мощния начален удар на Чавдаров и при резултат 3:0 Живков поиска прекъсване. Последва изравняване на играта и резултата до 7:7. Директна точка от сервиз на Георги Манчев и успешна атака на Денис Чавдаров доведе до две точки аванс за Добруджа - 10:8. Домакините стабилизираха играта си и в средата на гейма направиха преднина от 3 точки – 16:13. В края на четвъртата част, когато по всичко личеше, че домакините ще спечелят мача,  се стигна до равенство 24:24 и авансът на Добруджа бе заличен. Последва драматичен развой и след три последователни грешки на домакините Монтана взе гейма с 26:24.

В петата част Добруджа поведе с 5:2 и 8:3. След смяната на игралните полета предимството на домакините се запази и геймът приключи при 15:11. Така Добруджа спря негативната серия от 4 загуби и постигна пета победа в Суперлигата.

На 26 февруари Добруджа 07 гостува на Марек.

Снимка: Момчил Тодоров

c