Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Румен Мунтянов е новият лидер на БСП в област Добрич

снимка - кадър БНТ

БСП има нов лидер в област Добрич. На вчерашното заседание на Областния съвет е избран Румен Мунтянов – зам.-кмет на Генерал Тошево. Припомняме, че досегашният областен председател Мая Димитрова е водач на листата на БСП в регион Добрич за предстоящите парламентарни избори. Тя обясни за Про Нюз Добрич, че новият председател е избран след направените във всички общини пълен цикъл отчети, които редовно се случват след партиен конгрес.

Най-вероятно Димитрова ще стане народен представител след около два месеца, а по устав тя не може да бъде и областен лидер. Изглежда, че социалистите в областта са решили да направят избора си още сега.

Румен Мунтянов е зам-.кмет по хуманитарните дейности в община Генерал Тошево. Той е на 35 години, трето поколение социалист. Завършил е политология и икономика във Великотърновския университет. Член е на БСП от 2014 година. Той сподели пред Про Нюз Добрич, че поема поста с голяма отговорност. „Аз винаги търся резултати, а ако има такива, значи, че се справям добре. Предполагам, че ще ми бъде трудно в навечерието на такива тежки избори, но вярвам, че ще намеря диалог с всички - и вътре в партията, и извън нея“, заяви Мунтянов.

c