Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Изграждат физкултурен салон в ДГ „Чайка” в Балчик

Проект „Красива България” одобри проектно предложение на Община Балчик за извършване на строително-монтажни работи за изграждане на физкултурен салон в ДГ „Чайка” по Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”, съобщават от местната администрация.

Проектното решение предвижда премахване на старата пристройка, долепена до съществуваща сграда, и изграждане на нова от метална конструкция, която ще се използва за физкултурна дейност на детската градина. Предвижда се направа на нови фундаменти от стоманобетон. Конструкцията на сградата е стоманена, като стенните елементи ще се изпълнят с термопанели. По покрива се предвижда да бъде монтиран удароустойчив материал, пропускащ светлина. Също така ще бъде изпълнена и нова електрическа инсталация с подходящо оборудване и осветителни тела. Предвижда се подмяна на съществуващото отопление с нови радиатори и тръби.

Децата ще дишат по-свеж въздух с нова вентилационна инсталация. По подовете се предвижда полагането на изравнителна циментова замазка, върху която ще бъде положена специална винилова настилка, подходяща за спортни дейности.

Общият бюджет на проекта е 400 000 лв., от които 120 000 лв. са директно финансиране от Министерството на труда и социалната политика, а  280 000 лева е съфинансирането от страна на Община Балчик. С 360 000 лв. ще се обезпечат строителните дейности по обекта, 16 000 лв. са за провеждане на обучение по мярка М03 „Професионално обучение за придобиване на квалификация” на регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ безработни лица. Останалите 24 000 лева са за организация, оперативно управление и контрол от страна на Проект „Красива България“.

Най-късно до юни т. г. трябва да бъде избран изпълнител и да стартира дейността по обекта, а до ноември трябва да приключат строително-монтажните работи и да бъде отчетено изпълнението.

c