Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Гимназисти от Ген. Тошево с второ място в конкурс за статистически плакат

Ученици от 10 а клас на Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево завоюваха престижното второ място на Националния кръг от Международния конкурс за статистически плакат, съобщават от ръководството на учебното заведение. В отбора бяха включени Стела Евтимова, Златина Няголова, Полина Красимирова и Иван Йорданов. Техен ментор бе Станислав Георгиев – преподавател по Приложни програми. Съдействие в изготвянето на плаката оказа и Ангел Ангелов – преподавател по Икономически дисциплини.

Гимназистите от Генерал Тошево мериха сили с 34 отбора от цялата страна. Те спечелиха второто място с 95 точки. Ще бъдат отличени с грамота, парични и други награди.

Това за пореден път доказа, че обучението в Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ е на много високо ниво, коментират от учебното заведение.

От публикуваната в сайта му информация става ясно, че отборът на Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” в Добрич е на трето място в същия конкурс.

c