Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Още две ледени сутрини преди затоплянето в област Добрич

Предупредителен жълт код за отрицателни дневни температури на 16 февруари е обявен за 19 области на страната, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Предупреждението е в сила за Добрич, София град и област, Сливен, Перник, Кюстендил, Враца, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

На повечето места в тези области, в сутрешните часове температурите ще са отрицателно - под минус 10 градуса, а в някои от областите и дневните температури няма да преминат 0 градуса.

Според прогнозата на синоптиците за вторник, в по-голямата част от област Добрич дневните температури ще останат отрицателни, а утрото ще е ледено. На доста повече студ ще са изложени край морето, където заради силния вятър усещането ще е за изключително студено време. По Черноморието вятърът ще е от север - с пориви от 15-20 м/с (7-8 бала по Бофорт). Вълнението на север от н. Калиакра ще се усили - до 4 бала.

карта / НИМХ

Студено в региона ще остане и през третия ден на седмицата. Сутрешните температури в сряда ще са още по-ниски, спрямо утрото на 16 февруари, но през деня с вятър от юг ще започна плавно повишение на градусите и в дните до края на седмицата те ще се доближат отново до средните за периода.

четиридневна графика за област Добрич/ НИМХ
c