Водещи новини - дясно Здраве Образование Общество

Директор на частна гимназия в Добрич: Решението за връщане на учениците в клас е недогледано

Решението отново не е доогледано внимателно – така коментира за Про Нюз Добрич разрешаването на присъствените учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, директорът на Частната профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” в Добрич Маргарита Христова. Както вече информирахме разпоредбата влиза в сила със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов от днес.

Христова даде за пример, че в частната гимназия целият випуск 10 клас, макар да е от две паралелки, е със 17 ученици и по новите правила те не могат да тръгнат на училище. В девети клас пък са 26 деца в три паралелки – от 6, 10 и 11 ученици, които също не могат да се обучават присъствено. „За мен най-доброто решение беше да напишат – по една паралелка във випуск или максимум 26 деца във випуск. Това щеше да реши проблема при нас”, посочи директорът.

По думите й в гимназията броят на учениците е малък, те са разпределени в различни специалности. Според наредбите всяка специалност е отделна паралелка. В ЧПГТП „Райко Цончев” една паралелка има само в 12 клас в една специалност. Де факто след сряда дванадесетокласниците няма да продължат в дистанционно обучение, а ще останат в присъствено.

Припомняме, че родители на възпитаници на частната гимназия изразиха с подписка категоричното си желание обучението да е присъствено постоянно за всички ученици от 8 до 12 клас. Подписката бе подкрепена от ръководството на учебното заведение. Тя бе изпратена до Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката, с копия да Регионалното управление по образованието и Регионалната здравна инспекция в Добрич.

Според Маргарита Христова родителите на ученици от гимназията продължават да искат децата им да се върнат в училище. Вероятно те ще направят нова подписка.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *