Водещи новини - дясно Добрич Общество

Предлагат „Синя зона“ и репатраторът в Добрич да са на концесия или под наем

Предложение дейностите „Синя зона“ и репатратор да се предоставят на концесия или под наем направи при публичното обсъждане на бюджета на Добрич общинският съветник Иво Пенчев.

По думите му от справката за 2020 г. става ясно, че приходите и разходите за дейност „Синя зона“ са почти равни т.е. финансовият ефект за Община Добрич е незначителен. Анонсираното от кмета Йордан Йорданов предстоящо увеличение на обхвата на „Синя зона“ би увеличило приходите, но и разходите за дейността. Затова Пенчев предлага да се обмисли възможността тази дейност, заедно с репатратор, се отдадат на концесия или под наем за не по-малко от 250 000 лв. годишно и при запазване числения състав на работниците, заети в дейността.

„Тези приходи могат да отиват целево, след решение на ОбС, за развитието на спорта и културата в нашия град. Тогава всяко едно билетче за ползване на паркомясто в Синя зона може да съдържа текст: “Вие подпомогнахте спорта в град Добрич с 1 лв.” и социалното недоволство от плащане на таксата ще бъде смекчено“, обясни общинският съветник.

Кметът Йордан Йорданов обясни, че се работиактивно за разширението на „Синя зона“ и то съвсем скоро ще бъде представено на Общински съвет.

Обмислян е и вариантът за отдаването на тази дейност под наем или на концесия. „Но искам да заостря вниманието ви на социалния ефект, който има „Синя зона“. По-скоро върху реда и дисциплината, а приходите са принадена стойност“, каза Йорданов.

По думите му трябва много внимателно да се подходи, защото Общината действа по един начин, а частникът по друг. „Трябва да има много ясно разписани правила и да бъде взето съответно решение от Общински съвет. Трябва темата да се дебатира, да се направят анализите и да се прецени кое е по-адекватно“, каза още кметът.

Follow Me:

Related Posts

  1. THOMAS JAMES JOHNSTON says:

    The Zones also need to be Clearly Marked Painted Edging of Road ways Walk ways. Clearway signs need to have clear TIMES marked as some do not for the single RED LINE ?, Tickets on cut up pieces of A4 photocopy paper with no duplicates no registered Printed number to match up in the payment office mean nothing Visitors some think they are advertisements for locals and have no idea what this ticket is for or even how or where to pay ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *