Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

На Св. Валентин: Семейства от Добрич за любовта, уважението и разбирателството

На 14 февруари всичко е сърца и любов. В Деня на Свети Валентин – този красив празник, вече толкова популярен и у нас, двойките изразяват любовта си едни към друг. Може би в този ден, повече от всеки друг, се питаме какво е любовта, какво е мястото й в семейния живот, какво е, когато липсва, как се съхранява тя и има ли рецепти за това. Казват, че да привлечеш любовта е лесно, трудното е да я задържиш.

Про Нюз Добрич покани няколко семейства от Добрич да разкажат как любовта се случва в техния съвместен живот и как намират начин да преодоляват трудностите.

Генка и Петър Петрови: За любовта!

Генка и Петър Петрови

Любовта...Няма дефиниция за нея. Всичко за нея е казано и още толкова е неказаното за нея. Просто...я има. Нея, победителката с различни имена: Споделеност, Потребност, Отдаденост, Смисъл, Преживяно, Непреживяно, Търпение, Надежда, Очакване...

Някога младостта ни не размишляваше, а обичаше. После се радваше на най-скъпите си плодове - децата. Децата - Любов и Смисъл! Смисъл за цял живот, навлязъл по-късно с внуците в приказката на приказките! Приказката за любовта със заглавие, което вълнува най-много преживелите го.

Внуците! Вълшебната приказка, елей на цветните и черно-белите ни дни и нощи, пълни с размисли, съмнения, тревоги, грижи, вини.

Приказка - Божия милост и дар! Божи дар, с който се прераждаме тук, на земята, награда за търпението, за стоицизма, за вярата и упованието в смисъла на живота- любов!

Какво повече от това! Освен благодарност и жажда за още и още приказки.

Галя и Митко Желязкови: Раздаваш се, без да правиш сметка, това е Любовта!

Д-р Галя Бодичева и д-р Митко Георгиев, семейство Желязкови

Всеки ден казваш на човека до теб, че го обичаш, всеки има нужда да чува и да ги казва тези думи! Правиш добро за другия, без да мислиш за себе си и така любовта се завръща към тебе! Раздаваш се, без да правиш сметка, това е Любовта! А трудностите се преодоляват с общуване, споделяне и загриженост към другия! Радваме се един на друг днес, а не вчера и не може би утре!!

Теменуга и Георги Желеви: Ние сме заедно, постоянно и във всичко

Теменуга и Георги Желеви

Ние просто сме заедно, постоянно и във всичко. И в къщи, и в работата, и по екскурзии, навсякъде. Основното, според нас, е човек да запази любовта, уважението, разбирателството, партньорството. Един от начините е да си заедно с този човек, защото, хората са казали: „Очи които не се виждат, се забравят”.  Преодоляваме трудностите, като оставаме заедно каквото и да се случи, помагаме си. Дори дъщеря ни понякога се сърди: „Не може ли да не си звъните на 10 минути кой къде е?”. Не може.

Кремена и Искрен Димитрови: Взаимност и много пространство!

Кремена и Искрен Димитрови

Взаимност и много пространство! Въображението и желанието да си създаваме и измисляме достатъчно територия, където никога да не се чувстваме натясно. Отношенията между мъжът и жената са много интуитивни - важен е мълчаливият диалог и енергийният контакт - поглед, емоция, движение, страст - това, вероятно съхранява любовта.

Неведоми и жестоки са силите, които изневиделица се стоварват върху хората и се опитват да ни смажат. В такива моменти осъзнаваме своята безпомощност и ограниченост. Но ние вярваме, че когато сме на дъното имаме една единствена възможност и тя е да се оттласнем нагоре. Не бъркаме в раните, а вместо това търсим силните си качества. В такива моменти усещаш топлината на другия и виждаш в очите му силата, благодарение на която можеш да се справиш с всяка ситуация.

Светослава и Боян Коларови: Където любовта обвързва, едва ли има трудност, която да разделя

Светослава и Боян Коларови

Любовта не е ли такова нематериално нещо, което няма нужда от съхранение? По-скоро тя нас пази и поддържа, отколкото ние нея. За нас е голям късмет, че сме я имали и че се е оказала истинска, щом толкова години ни държи един до друг. Да, нямаме спомен да сме я съхранявали любовта. Тя просто излиза от нас, толкова, колкото да даде място на другата, която получаваме обратно. Как преодоляваме трудностите? Сигурно с компромиси и търпение, но вероятно, най-силна е помощта на любовта. Където любовта обвързва, едва ли има трудност, която може да разделя. Сократ е казал: „Всеки мъж трябва да се ожени, независимо от всичко. Ако попадне на добра жена, ще бъде изключение; ако попадне на лоша, ще стане философ“. Май, все пак и учителят не е имал достатъчен житейски опит, защото не е видял, че философия извира и от получената любов!

Румяна Матеева и Алберто Джакобаци: Никога не забравяйте хубавите моменти заедно!

Румяна Матеева и Алберто Джакобаци

Никога не трябва да се забравят хубавите моменти, които сме имали с човека до себе си. Важно е да се правят компромиси – няма перфектни и безгрешни хора, и ако виждаме само недостатъците в другия, връзката е загубена. Трябва да не забравяме как е пламнала любовта – това ще помогне тя да не угасне. Ежедневните малки жестове са много важни. Обичаме да пием заедно хубаво вино. Поднасянето на кафе в леглото сутрин, помощта в домакинството, желанието да кажеш на другия „Колко добре изглеждаш днес!“, или „Днес те обичам повече от вчера!“ – тези неща са важни, не скъпите предмети, телефони, коли, бижута. Материалните неща не са важни. Важно е да не забравяме хубавите моменти.

Коянка и Георги Кралеви: Любовта е силата,която осмисля живота ни

Коянка и Георги Кралеви

Любовта дава цена на дните, годините...ТЯ създаде и нашето семейство преди 48 години. Редуваха се дни на щастие и радост: раждането на сина и дъщерята, първите изречени думи, първите стъпки, първият учебен ден, абитуриентските балове...И тях ги озари Любовта,създадоха си свои семейства, зарадваха ни с внуци. Разбира се, че е имало облаци и бури в живота ни, но обичта, уважението, малките жестове на внимание ни научиха да щадим нервите си, да изчакваме да премине бурята, да премълчим...Трудностите в семейният живот се преодоляват с много компромиси. Ние знаем,че водата, потекла от извора, никога не се връща назад, че дните на човешкият живот са неповторими. Вярваме в изгревите на новия ден, нужни са ни обич, нежност и топлота!

Вяра Торозова и шеф Димитър Димитров:  С времето любовта става все по-истинска

Вяра Торозова и шеф Димитър Димитров

Любовта няма нужда да се съхранява - или я има или я няма. Тя става все по-дълбока по-истинска с времето. Любовта не търпи фалш и неистини между двама души. Нямаме рецепта за преодоляване на трудностите по между ни, мислим, че желанието да бъдеш с някой е водещо. Тогава намираш начин, независимо от ситуацията. Правим си подаръци, но ние сме хора трудови и подаръците са това, от което имаме нужда.

c