Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Глоби за фирмите за зимно поддържане на пътищата в област Добрич

Агенция „Пътна инфраструктура“ санкционира дружествата, с които има договор за поддържане на републиканските пътища в областите Варна и Добрич. Причината е забавени действия при усложнената обстановка в Североизточна България в края на януари. Няма да има никакъв компромис с почистването на републиканските пътища, заяви на брифинг председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски.

Той информира, че санкциите за дружествата в областите Варна и Добрич са общо 52 000 лв. Глобите дисциплинират и ще бъдем безкомпромисни към действията на снегопочистващите фирми, категоричен е председателят на АПИ.

Председателят на АПИ призова водачите да бъдат дисциплинирани, да спазват правилата за движение и да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Когато се налага да се затварят за почистване и опесъчаване пътни участъци, да имат търпение и да не навлизат в аварийните ленти на магистралите, а шофьорите на тежкотоварните автомобили да не правят колони в двете ленти, защото се блокира снегопочистващата техника.

c