Водещи новини - дясно Общество

Родител показа безплатната закуска на дете от училище в Добрич

Родител от Добрич показа възмутен безплатната закуска, която е получило детето му в училище. На кадрите, които той публикува във фейсбук, се виждат две филии хляб, едната намазана с извара и върху тях повехнал лист от зелена салата. От публикувания етикет на производителя става ясно, че фирмата е от Варна.

Пред Про Нюз Добрич родителят обясни, че закуската е дадена на децата в четвърти клас в ОУ “Христо Смирненски”. Обясни, че често закуските са подобни и детето не ги яде. “Как да ги яде? Поне да не ги дават, да се излагат”, коментира родителят.

Директорът на ОУ „Христо Смирненски” Иванка Димитрова пък твърди, че „не остава нито една закуска. Децата си ги изяждат с огромно удоволствие”. Преди са били към друга фирма и закуските са били само тестени. Докато сега са тип сандвич и са разнообразни.  Всички закуски всеки ден били много качествени, спазвал се грамажът им, категорична е директорката.

По думите й закуските са на варненския Хлебозавод и такива се предоставят на децата от детски градини и училища във Варна, както и в ОУ „Н. Й. Вапцаров” в Добрич и училището в село Батово. „Едва сме се уредили да хранят и нас”, каза директорът.

Закуските били по рецептурник за детско хранене. „Съставът е изрично описан на опаковката. Всеки ден идват на време, пресни са”, каза Димитрова. Сподели, че не знае след колко време е показан този сандвич, но е бил много свеж и салатният лист повяхва ако стои в атмосферата.

Заяви, че при тях жалба от родители във връзка със закуските не е постъпвала.

Няма такъв и в Регионалното управление по образование, обясни директорът му Светлана Василева. Тя обясни, че, ако постъпи такъв, трябва да направят проверка, но като компетентност ще е по-добре да е от институциите, контролиращи храните. 

Follow Me:

Related Posts

  1. Йордан says:

    Това което вижда на снимката е боклук…. И кучетата няма да го ядат… Ако е истина всичко което е уписано… И ДИРЕКТОРА Е БОКЛУК!!!

  2. Д. Стоянов says:

    До къде я докараме да сравняваме Смирненски и Вапцаров. Няма ли РУО да провери директор, учители по физика, история и география.

  3. Д. Стоянов says:

    До къде я докарахме да сравняваме Смирненски и Вапцаров. Няма ли РУО да провери директор, учители по физика, история и география.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *